В Добрич отличиха най-добрите майстори на домашно вино
Най-добрите майстори на домашно вино бяха отличени в Община Добрич по повод Деня на лозаря Трифон Зарезан. В надпреварата тази година са се включили 61 проби от вино в три категории – бяло, розе и червено.
В Архитектурно етнографския комплекс „Стария Добрич“ кметът на Община Добрич заряза символично лозата с пожелание за всички стопани годината да е плодородна и здрава. Десетките жители на града, дошли да наблюдават празничната програма, станаха свидетели и на връчването на наградите на най-добрите винари. Ивайло Михайлов беше отличен с три награди за червено и бяло домашно вино.
Той сподели, че правенето на хубаво вино не е лесна работа. „На първо място най-важна е хигиената, на второ място – температурата, и на трето –суровината. Трябва и желание и труд“, разказа винопроизводителят.